hero image

Historie & Omgeving

Waar ligt uw verblijf?

Aan het dorpsplein van het dorpje Kattendijke, op zo'n 300 meter loopafstand van de Oosterschelde, ligt onze B&B 'Wapen van Kattendijke'.

Vanaf de dijk kijkt u op het Nationaal Park de Oosterschelde met een vergezicht van de Zeelandbrug, Zierikzee en Stavenisse. Aan de andere kant, kijkend over het vaste land, zijn de typische contouren van Goes en de omliggende dorpjes en hun kerktorens zichtbaar.

's Morgens kunt u vanaf de dijk de zon zien opkomen en 's avonds weer zien ondergaan.

Voor natuurliefhebbers is de omgeving in trek. Buiten het dorp ligt een drassige strook, de Deesche watergang, waar vogels te spotten zijn. Ook langs de Oosterschelde liggen afgeschermde vogelgebieden.

Bij hoogwater kan er gezwommen worden bij de oude haven en bij laagwater is het mogelijk een maaltje oesters te rapen. Even buiten het dorp ligt aan de Oosterschelde een bekende duikersspot. De Goese Golf, het grootste golfcomplex van Zeeland, ligt op 3 kilometer van onze B&B.

Het stadje Goes is per fiets en auto goed te bereiken en heeft een gezellig centrum met overdekte terrassen rond de Grote Markt en een rijk cultureel aanbod. Op dinsdag en zaterdag is er een warenmarkt.

Voor een uitstapje naar de stranden van Walcheren, de steden Middelburg en Veere en de Belgische steden Brugge, Gent en Antwerpen, is Kattendijke een goede uitvalsbasis.

Toen en nu

Kattendijke is een dorp binnen de gemeente Goes en telt ongeveer 600 inwoners. De naam Kattendijke is vermoedelijk afkomstig van de dijk die met 'catten' (wilgentenen) werd versterkt.

Vanwege de gunstige ligging aan de Oosterschelde is het dorp in trek bij duikers, fietsers, wandelaars en vogelaars.

De B&B waarin u verblijft was ruim 100 jaar in bedrijf als dorpscafé. In het café vertelden dorpelingen hun dagelijkse sores en werden dorps of stadszaken besproken. Uiteindelijk is het in 2012 verbouwd tot woonhuis.

In 2022 werden wij verliefd op dit sfeervolle pand. Met veel zorg hebben we het nieuw leven ingeblazen door het verder op te knappen en er een B&B van te maken.